Начало Новини Актуално Кметът на Стара Загора предупреди социалните домове да пазят децата

Кметът на Стара Загора предупреди социалните домове да пазят децата

Актуално

Кметът на Община Стара Загора проф. Светлин Танчев се срещна с директорите на всички специализирани институции за деца от общината. Поводът е трагедията в Крумовград, а причината - заостряне на вниманието към предстоящите празници, когато се създават условия за инциденти.

"Тази среща не е протоколна или израз на недоверие към вас, а възможност да мислим в перспектива и обърнем специално внимание в предстоящия празничен период - каза проф. Танчев. - Моля за спокойна работа и създаване на оптимални условия за живот на децата, които да предотвратят всякакви инциденти. Бъдете особено внимателни с всичко, което би създало предпоставка за премеждия - пиротехника, свещички, коледни лампички и др. Трябва да направим всичко необходимо за безопасното протичане на празниците."
Всеки директор получи писмо от градоначалника с всички инструкции и мерки, които трябва да се предприемат: Въвеждане и спазване на строг пропускателен режим в сградите; Извършване на проверки за налични в институцията пиротехнически средства; Провеждане на инструктаж на целия персонал; Индивидуална и групова работа с рисковите групи деца; Организиране и провеждане на срещи на място в дома със служители от служба "Контрол на огневите средства" към РПУ - Стара Загора; При констатиране наличие на общоопасни средства - незабавно уведомяване на дежурните при РПУ и Община Стара Загора, пише вестник Старозагорски новини.
В най-скоро време подобни писма ще получат и директорите на всички училища в общината.

Още новини