Начало Новини Актуално Кметът на Стара Загора подписа за освобождаването на заместника си

Кметът на Стара Загора подписа за освобождаването на заместника си

Актуално

Кметът на Община Стара Загора проф.Светлин Танчев е подписал заповед за освобождаването на заместника си Велизар Балабанов, считано от 11 април т.г. В периода до края на настоящата седмица зам.-кметът ще може да довърши работата си по издаване на цялата служебна документация, с която е разполагал и работил до момента.

Припомняме, че Балабанов подаде оставката си от зам.-кметския пост на 4 април. Няколко часа след случилото се той заяви пред медията ни, че взривяването на автомобила му на 22 март е една от причините, но не основната. От пресцентъра на Общината вчера съобщиха, че в оставката му не са посочени конкретни аргументи, но в устен разговор с кмета Велизар Балабанов е изтъкнал сред мотивите своето желание да бъдат прекратени всякакви нападки срещу него и работата му, което би се отразило негативно и върху работата на Общинска администрация, пише вестник Старозагорски новини.

Велизар Балабанов е назначен за заместник-кмет на 21.12.2007 г. с ресор "Общинска собственост и стопанска политика" на Община Стара Загора. Досега е бил заместник-председател на Общинския консултативен съвет по туризъм към Община Стара Загора и член на Надзорния съвет на Общинската агенция по приватизация. След напускането му на 11 април общината ще остане само с двама зам.-кметове (б.р. - четвъртият беше освободен преди шест месеца).

"Все още нямам готово решение дали ще назнача нов зам.-кмет. Ще направя консултации и ще обявя решението си максимум до 2 седмици", коментира вчера пред медията ни проф.Танчев. До тогава дейността на Балабанов ще бъде поета от кмета и от началниците на отдели и звена в ресора, който е оглавявал.
От ПП ГЕРБ - Стара Загора, съобщиха, че Велизар Балабанов остава активист на партията и ще работи активно за развитието й.

Още новини