Начало Новини Актуално Кметът на Стара Загора отмени провеждането на Есенния панаир

Кметът на Стара Загора отмени провеждането на Есенния панаир

Актуално
Светлин Танчев

Със заповед на кмета на Община Стара Загора проф. Светлин Танчев, подписана днес, се отменя провеждането на Есенния панаир в Стара Загора в периода 30 септември – 6 октомври 2011 година. Днешната заповед се основава на Закона за местното самоуправление и местната администрация и на писмо от началника на Първо РУ Полиция при ОД на МВР - Стара Загора, както и с оглед на опазването на обществения ред.

В писмото си до кмета на Община Стара Загора проф. Светлин Танчев началникът на Първо РУ Полиция Иван Чолаков посочва, че в града има напрежение след събитията в с. Катуница, макар и към момента да не са допуснати груби нарушения на обществения ред.

От друга страна, значителен ресурс от сили и средства на Първо РУ Полиция - Стара Загора, така и от състава на ОД на МВР - Стара Загора, e ангажиран с охрана на обществения ред при провеждането на многобройните предизборни прояви в тези дни.

За мен, като кмет на Община Стара Загора, е от първостепенно значение опазването на обществения ред и сигурността на гражданите, коментира проф. Светлин Танчев.

Контролът по изпълнението и е възложен на заместник-кмета на Община Стара Загора Белчо Белчев. Копие от заповедта е връчено на началника на Първо РУ Полиция.

Още новини