Начало Новини Актуално Кметът на Стара Загора откри паметна плоча на Пламен Петков

Кметът на Стара Загора откри паметна плоча на Пламен Петков

Актуално

кметът откри паметна плоча

От днес на входа на Професионалната гимназия по електроника Джон Атанасов в Стара Загора стои паметна плоча, която ще напомня за героизма на 32-годишния Пламен Петков. Младежът загина на 26 май т.г. в Англия при спасяването на малко момиченце. На старта на новата учебна година плочата беше тържествено открита от кмета Живко Тодоров.

Той честити на учениците първия учебен ден и им пожела с много хъс, воля и работа да отстояват себе си, съобщиха от пресцентъра на Обшината
Тази плоча, която откриваме днес ви задължава много. Тя е символ на героизма, който вие трябва да проявявате в ежедневия си живот. Пожелавам на преподавателите много търпение, бъдете все така всеотдайни, за да постигате високи резултати, пожела Тодоров.

Пламен Петков, бивш възпитаник на гимназията по електроника в Стара Загора, беше награден посмъртно от българското правителство с орден за храброст. Плочата е с размери 35/50 см и е поставена вдясно от официалния вход на училището.

В церемонията участваха председателят на Общинския съвет Емил Христов и зам.-кметът Иванка Сотирова, които по-рано днес откриха учебната година в 4-то ОУ К. Христов, пребазирано в сградата на бившето 10-то Основно училище.

Pоткриване паметна плоча

Още новини