Начало Новини Актуално Кметът на Стара Загора най-вероятно ще бъде избран с балотаж. Не е ясен опонентът на Живко Тодоров

Кметът на Стара Загора най-вероятно ще бъде избран с балотаж. Не е ясен опонентът на Живко Тодоров

Актуално
избори община стара загора

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Стара Загора Живко Тодоров постигна на първи тур на изборите за местна власт резултат, който го доближава до границата от 50%. Според социологическо проучване Живко Тодоров получава 49,5% от гласовете на жителите на община Стара Загора.

Не може с категоричност да се каже кой ще бъде опонентът на Живко Тодоров на балотажа. Кандидатът на БСП Бойчо Биволарски е получил 16,1%, а независимият кандидат Дамян Георгиев – 16%. Разликата е в сферата на социологическата грешка и участникът в балотажа ще бъде известен след обработката на секционните протоколи.

Изборният резултат на Живко Тодоров, обявен от БиТВ е 49%, а на Бойчо Биволарски - 16,1%. БНТ уточни в 23,04 часа, че Дамян Георгиев е получил 16,4% от гласовете на старозагорци.

С 47,6% избирателна активност завърши изборният ден в община Стара Загора. Изборният ден завърши минути след 21.00 ч. с гласували 68 476 души.

Още новини