Начало Новини Актуално Кметът на Община Стара Загора: Ако ГЕРБ ми поиска оставката, ще я подам

Кметът на Община Стара Загора: Ако ГЕРБ ми поиска оставката, ще я подам

Актуално
Светлин Танчев

Ще остана на кметския пост до момента, до който бъде преценено от общинското ръководство на ГЕРБ, от страна на областното ръководство, от страна на Изпълнителната комисия и лично от г-н Бойко Борисов, който ме покани и ме ангажира с тази отговорна задача.

Аз нямам намерение да си подам оставката. Но ако ГЕРБ ми поиска оставката, ще я подам. Защото съм подписал такава декларация, както и всички избрани с листата на ПП ГЕРБ в местната и изпълнителната власт. На този етап въпросът за моята оставка не стои на дневен ред и не е поставян.
Това поясни кметът на Община Стара Загора проф. Светлин Танчев във връзка с интервю по ТВ "Стара Загора" на областния лидер на ГЕРБ Живко Тодоров и последващ отговор от проф.Танчев. Той подчерта, че до днес (б.р. - вчера) никой от ГЕРБ не е разговарял с него за сваляне на политическо доверие и за оставка.
На питането на медията ни, защо по време на сесия вчера оттегли предложението си за поемането на дългосрочен общински заем от 7 млн. лв. за финансиране на проекти по оперативни програми на ЕС, проф.Танчев отговори дословно: "Защото в групата на ПП ГЕРБ искат доизясняване и доизчистване на предложението по отношение на това за кои точно проекти ще се тегли заемът. Ние ще дискутираме отново и може би следващата седмица ще бъде уточнено и предложението ще бъде внесено за ноемврийската сесия. Приоритетен ще бъде проектът за подобряване на жизнената среда в кв."Железник".

Информация: вестник Старозагорски новини

Още новини