Начало Новини Актуално Кметът на Млада Загора седна на мястото на проф. Танчев

Кметът на Млада Загора седна на мястото на проф. Танчев

Актуално

В Деня на българската община - 12 октомври, зала "П.Р.Славейков" на Община Стара Загора домакинства на първата за мандат 2011/2012 г. сесия на Младежкия общински съвет (МОС) - Стара Загора. Форумът беше предаван онлайн чрез интернет.

Преди сесията кметът на Млада Загора Калина Петкова и председателката на Младежкия общински съвет Девора Желева поднесоха букети пред мемориалната плоча на първия кмет на града - Петко Рачов Славейков, която се намира на 2-рия етаж в сградата на Общината, пише вестник Старозагорски новини. Зам.-кметът на Стара Загора Белчо Белчев подари на младата кметица - възпитаничка на СОУ "Максим Горки", символа на града на липите и книга, разказваща за 8000-годишната му история. Новият кмет на Млада Загора изпробва работното място на градоначалника проф.Светлин Танчев и получи ценни съвети за бъдещата си работа. Напътствия от председателя на старозагорските "старейшини" Тенчо Руканов получи и председателката на МОС Девора Желева...

В началото на сесията новоизбраният Младежки общински съвет положи клетва и прие своята структура. Неговите постоянни комисии ще бъдат четири: "Културна, социална и училищна дейност", "Екология и здравеопазване", "Спорт и туризъм" и "Превенция и работа с полицията". Направен бе отчет на свършеното през отиващата си година и бяха набелязани бъдещите приоритети. Кметът на Млада Загора Калина Петкова подчерта, че важна част от тях (в съвместната й работа с МОС) ще бъде реализирането на проекти за деца със специални потребности. Според нея те трябва да бъдат сред нас, а не да стоят изолирани вкъщи или в специализирани домове.

Амбициозната млада дама заяви още, че ще се опита да реализира и част от идеите на нейните опоненти, касаещи основни проблеми на младото поколение - зависимости, агресия, депресия и застоял начин на живот.
Нужно е да припомним, че със своята вече 15-годишна история старозагорският МОС е първата по рода си организация в България и третата в света!

Още новини