Начало Новини Актуално Кметът на Казанлък Стефан Дамянов създава сдружение

Кметът на Казанлък Стефан Дамянов създава сдружение

Актуално
Казанлък

Ново Сдружение за гражданско местно самоуправление ще бъде създадено в Казанлък. Идеята е на кмета на града на розите Стефан Дамянов. Основната цел на сдружението, което ще бъде регистрирано в близко време, е в него да членуват изявени граждани и общественици, каза инициаторът Стефан Дамянов и допълни, че това ще бъдат хора с авторитет, доказали своите лични и професионални качества.

Дамянов категорично отрече появилите се в публичното пространство слухове, че ще създава партия. В Казанлък се говори, че градоначалникът се готви за участие в местните избори догодина с новата партийна формация.
„Касае се за сдружение, което активно ще участва в културно-общественния живот на Казанлък, което ще съдейства за включването на гражданите в обсъждането и вземането на решения, както и ще работи за засилване ролята и участието на гражданите в местното самоуправление. То ще работи само на местно ниво“, заяви още Стефан Дамянов.

Съгласно проекто-устава на новата структура, Движението за местно самоуправление ще изповядва ценностите на патриотизма, суверенитета и националната независимост на България. Движението за местно самоуправление ще съдейства и отстоява пълноценното включване на гражданите в обсъждането и вземането на решения, които касаят местните общности, ще работи за засилване ролята и участието на гражданите в местното самоуправление.
Според Дамянов, възможно е структурата да има за предстоящите местни избори догодина собствена листа за общински съветници.
Той обеща до края на седмицата да излезе с официална позиция и повече подробности за сдружението.

Информация: вестник Новината

Още новини