Начало Новини Актуално Кметът на Казанлък оповести случаи на финансови злоупотреби в общината

Кметът на Казанлък оповести случаи на финансови злоупотреби в общината

Актуално
Галина Стоянова

Обещах на казанлъчани прозрачност и откритост и искам моите съграждани да знаят как са се харчели досега парите в общината, заяви кметът Галина Стоянова. Тя цитира два примера – общинското звено ССТТБО и Спортния календар на Община Казанлък. Направени са проверки и е установено, че в звеното за 2009 и 2011 г. са направени разходи за автомобили и съоръжения на стойност 279 240 лв., като всичко е било закупувано от Промакс ЕООД.

При това сключеният договор с фирмата гласи, че сервизът е за сметка на Община Казанлък и може да се прави само в тази фирма. Освен това цените, на които са били закупувани от Промакс редица консумативи, са били в пъти по-високи от тези в други сервизи. По този въпрос ще бъде сезирана прокуратурата, каза кметът на община Казанлък, информираха от пресцентъра.

Другият фрапиращ случай на източване на общински средства е бил Спортният календар на общината. Кметът посочи проверка за 2011 г., направена от заместник-кмета Лилия Цонкова. Две са облагодетелстваните фирми – Виктория 99 ЕООД и Цар К - К ЕООД, която се свързва с името на старши експерта по спортните дейности Ангел Радевски.

Кметът Галина Стоянова бе категорична, че хора, злоупотребявали със средства, благодарение на служебното си положение, няма да работят в Общината.

По отношение на новата структура на общинска администрация, кметът подчерта че тя е намалена от 170 на 145 души. Всички служители, които не са изпълнявали своите задължения, съгласно законовите изисквания за тези позиции, ще бъдат освободени, а свободните работни места се обявяват на сайта на Община Казанлък.

Още новини