Начало Новини Актуално Кметът на Казанлък иска разсрочване на сметките за ток

Кметът на Казанлък иска разсрочване на сметките за ток

Актуално

кмет Казанлък разсрочване сметки токПо инициатива на кмета на община Казанлък Галина Стоянова в Казанлък се проведе тристранна среща, в която участваха представители на EVN България ЕАД и на протестиращите срещу високите сметки за електрически ток казанлъчани. От страна на местната власт присъства и председателят на Общинския съвет Николай Златанов.

EVN България бе представена от Йорг Золфелнер, председател на Управителния съвет и регионален мениджър, Жанет Стойчева, член на Управителния съвет на EVN България Електроснабдяване и Косьо Косев, началник на КЕЦ - Казанлък, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Казанлъчани, които излязоха на протест срещу непосилно високите за тях сметки за електроенергия, бяха представени от младите Румен Петров и Светлана Колева, майка на две деца, както и от двама казанлъчани на пенсионна възраст.

След като всеки представи своята позиция по казуса, който разбуни цяла България, включително и Казанлък, кметът Галина Стоянова подкрепи исканията на протестиращите и предложи на EVN България ЕАД да бъдат разсрочени сметките на хората без да се начисляват лихви. Същото да важи и за Община Казанлък, която за уличното осветление в града по последна фактура трябва да заплати на дружеството над 25 000 лева повече спрямо предходния месец.

Йорг Золфелнер се ангажира през следващата седмица EVN България да представи на Общината споразумение, което да касае повдигнатите на срещата въпроси.

Още новини