Начало Новини Актуално Кметът на Казанлък иска пари за улични ремонти

Кметът на Казанлък иска пари за улични ремонти

Актуално

Към края на мандата си тази общинска администрация, начело с кмета Стефан Дамянов, ще остави задължения на следващия кмет в размер на близо 8 милиона лева. Тази прогноза направи председателят на Общинския съвет в Казанлък Васил Самарски по време на дебат за поискана от кмета на общината Стефан Дамянов актуализация на бюджета за тази година с 2 милиона лева.

Дамянов поиска актуализация на бюджета с мотива, че за нея могат да се ползват парите, които общината ще получи от предоставянето на терени за изграждането на най-големия соларен парк в Европа. Инвестицията е за над 200 милиона лева на немска фирма, пише вестник Старозагорски новини.
Казанлъшкият кмет настоя за актуализацията на бюджета с мотива да се реши въпросът с уличните дупки в Казанлък, които да се запълнят по системата "печматик". Съветниците отказаха кметското предложение с аргумента, че по този начин се хвърлят пари на вятъра, тъй като въпросът с уличните дупки се решава на парче и за не повече от 2 до 4 месеца, което го прави нерентабилно.
Съветниците на Казанлък одобриха средства за асфалтиране на отсечки от четвъртокласната пътна мрежа в района и поискаха от кмета на Казанлък да спре с трупането на нови задължения, които ще висят на следващата градска управа.

Още новини