Начало Новини Актуално Кметът на Казанлък Галина Стоянова подрпави участниците в 11-ото издание на Фесивала на виното Розе

Кметът на Казанлък Галина Стоянова подрпави участниците в 11-ото издание на Фесивала на виното Розе

Актуално

Кметът Галина Стоянова, придружавана от чужестранните делегации на побратимени градове посети днес 11-то издание на Фесивала на виното Розе в Народно читалище Искра.

Кметът благодари на организаторите Ани и Миро Дундакови: Това са едни прекрасни казанлъчани! Все повече участници има всяка година, което е признание за качество на изложението, но и на виното. Галина Стоянова припомни произхода на чашата киликс, предназначена само за владетелите от древността на траките, винаги пълна с най-качественото питие. Затова и отличието трябва да е в ръцете на най-добрия вино производител, посочи тя.

Кметът на Казанлък връчи голямото отличие на фестивала Златен Киликс 2022. Организаторът Ана Дундакова обяви големия победител: Златен киликс за Шато Копса за вино Розе Анджелика реколта 2021 г. Много стилно розе от Каберне Совиньон сто процента, потвърди Дундакова. Отличеното питие със Златен киликс е избрано от престижно жури в Националния конкурс за Розе измежду 58 проби пенливо розе.

Отличието за визия връчи атрактивният моден дизайнер и художник от Казанлък Мариела Гемишева.

Младите красавици Царица Роза 2022 Белослава Желева и нейните подгласнички Тереза Палова и Габриела Петкова бяха обградени с внимание и джентълменско отношение. На тях им препоръчаха първата в света водка, произведена от натурална розова вода.

Тазгодишното издание на изложението представя 46 фирми-производители от всички краища на България. Най-новите реколти розе винаги са съчетани с храни и напитки, които биха поглезили и най-претенциозния гурман, уверяват организаторите.

Още новини