Начало Новини Актуално Кметът Живко Тодоров се отчете за първите два месеца

Кметът Живко Тодоров се отчете за първите два месеца

Актуално
Живко Тодоров община Стара Загора

На 23 декември кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров и неговите заместници Йордан Николов, Янчо Калоянов и Иванка Сотирова се срещнаха предколедно с журналисти от града на липите. Общината обявява конкурс за мото на дългосрочна Еко кампания.

Логото на кампанията е цвят на липа в свежо зелено. Този знак ще бъде поставян на всички печатни материали - брошури календари, покани, картички, плакати, химикалки и др., които Община Стара Загора издава. Те ще бъдат произведени единствено от рециклирани материали: хартия, пластмаса, дърво. Амбицията на организаторите е примерът на Общината да бъде последван от други институции.
До първите материали, направени от рециклирана хартия, първи се докоснаха представителите на журналистическото братство. Те получиха за Коледа календари, химикали и бележници.
Предколедно Живко Тодоров, тримата му заместници и секретарят на Общината направиха отчет за дейността си до този момент. Абсолютен наш приоритет са проектите по европейските програми, защото те са единственият начин в общината да влязат свежи пари. За съжаление, някои от досегашните проекти са в много тежко състояние. Този за канализацията трябва да се прави наново, изостава проектът в кв. Железник, този за изграждането на депото -също, защото чакаме решението на ВАС. Не работи и проектът за електронното правителство, констатира г-н Тодоров.

В срок се движи проектът за Античния форум.

По Красива България Общината ще кандидатства с 3 проекта. Два са за цялостно ремонтиране на домовете за възрастни хора в Лясково и на Старозагорските минерални бани. Те са на стойност 500 000 лв. Другият е за 200 000 лв., с които ще бъде изграден приют за бездомници. По така наречената козлодуиска програма се очаква да получим 7 млн. лева за саниране на училищата и детските градини.
След Нова година на всички автомобили за сметосъбиране и сметоизвозване на фирма Нелсен Чистота ще бъдат поставени GPS-устройства, които ще ги контролират. На сметището ще се сложи кантар, който ще измерва тежестта на боклука, ще бъде върната и охраната. Това заяви зам.-кметът Йордан Николов. През следващата година трябва да започне да функционира реално и разширената зелена зона в града. Тя обхваща пространството между улиците Св. Патриарх Евтимий, Славянски, Отец Паисий и Августа Траяна. Навсякъде ще бъдат поставени апарати за отчитане на престоя на автомобилите.

Промени ще има и в административното обслужване. Центърът за информационно обслужване в четвъртък вече ще работи с удължено работно време до 19.30 ч. С удължено работно време в определени дни ще са и бюрата за местните данъци и такси. Въвеждат се и приемни дни за служителите от администрацията. Те ще бъдат 2 пъти седмично. Открива се ново работно място за жалби и предложения на гражданите. Горещият телефон ще работи 24 часа.

В края на ползотворната среща кметът почерпи журналистите с баница с късмети. Лично той изтегли късметче, от което стана ясно, че следващата година ще се топли в къща с камина. Малки коледарчета от Дом Надежда поздравиха ръководството с песни и стихове.

Информация: вестник Национална бизнес поща

Още новини