Начало Новини Актуално Кмет, областен и депутати отново подеха атака за втори подход на Стара Загора към автомагистрала Тракия

Кмет, областен и депутати отново подеха атака за втори подход на Стара Загора към автомагистрала Тракия

Актуално

Кметът на Община Стара Загора проф. Светлин Танчев, областният управител Йордан Николов и зам.-кметьт проф. Димитър Динев изложиха аргументите за неотложно изграждане на връзка (западен подход) на Стара Загора с автомагистрала Тракия пред министър Росен Плевнелиев.

На срещата, която се проведе на 13 октомври в Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), участваха и депутатите от ГЕРБ Недялко Недялков, Живко Тодоров, Иван Колев и Нели Калиева, и от ДСБ - Иван Иванов. На деловия разговор са били и зам.-министрите Георги Прегьов и Екатерина Захариева, както и експерти от Национална агенция Пътна инфраструктура, уточни кметът проф. Светлин Танчев, цитиран от вестник Национална бизнес поща.
На срещата бе изразена политическа воля за намиране начин за реализирането на исканата от нас връзка с магистралата. Тази връзка е самостоятелен от магистралата и належащ проект, искане на целия град. На срещата получихме и високата оценка на министъра за темповете на развитие на Стара Загора и региона, информира проф. Танчев. От началото на тази седмица започват срещи на ниво експерти и консултанти за уточняване на подробностите около проекта за изграждането на връзката на Стара Загора с магистралата, информираха още от пресцентъра на общинската администрация.

Още новини