Начало Новини Актуално Клубът на комунистите в Стара Загора осъмна нашарен с нацистка свастика

Клубът на комунистите в Стара Загора осъмна нашарен с нацистка свастика

Актуално

През уикенда многострадалният клуб на Партията на българските комунисти (ПБК) с национален лидер Васил Коларов отново е станал обект на вандалско посегателство. Партийната обител в Стара Загора е осъмнала в събота сутринта с изрисувана върху вратата с черен спрей нацистка свастика.

Това е 22-рото поредно поругаване на непретенциозното помещение, намиращо се на ул. "Св.княз Борис" 43, информира областният лидер на комунистите Кънчо Генчев. Ще припомним, че в навечерието на 130-годишнината от рождението на Сталин - 20 декември м.г., злосторници потрошиха с камъни прозорците на партийното помещение, проникнаха в него и унищожиха партийна символика - червено партийно знаме и голям портрет в рамка на Георги Димитров, пише вестник Старозагорски новини.
"Това е дело на неофашисти, разпространяващи идеите комунистите да бъдат избити или пратени в Сибир. Те целят да саботират нашата работа в условията на една демократична държава. Фашизмът като социален строй бе осъден на Нюрнбергския трибунал", коментира случилото се пред "Старозагорски новини" Кънчо Генчев.
Вчера Кънчо Генчев издаде на общинските власти помещението с цел то да бъде предоставено евентуално на друга лява партия - Комунистическата партия в България (КПБ) с лидер Александър Паунов, която е парламентарно представена формация в рамките на "Коалиция за България".
"В началото на месец март предстои обединението на всички комунистически формации в България в една единна партия", информира още областният всекидневник Кънчо Генчев.

Още новини