Начало Новини Актуално Клуб Ротаракт - Стара Загора дарява реставрирана чешма по случай 15-годишнината си

Клуб Ротаракт - Стара Загора дарява реставрирана чешма по случай 15-годишнината си

Актуално

Ротаракт - Стара Загора реставрирана чешмаПо случай своята 15-годишнина, Клуб Ротаракт - Стара Загора ще представи поредния си проект – реставрираната чешма в парк Митрополит Методий Кусев (Аязмото), намираща се непосредствено над фонтана Жабките. Това ще стане на 30-ти март, в 13,00 часа.

Гости на събитието ще бъде кметът Живко Тодоров, главният архитект на Община Стара Загора Арх. Иван Кирчев, членове на Ротари клуб - Стара Загора и приятели.

Програмата ще продължава с познание за природата и собственото ни духовно и културно-историческо наследство, представено от школа Бага-Тур, подарък от Ротари и Ротаркт. Гостите ще наблюдават демонстрация на Прабългарската школа за оцеляване, която ще представи характерни бойни похвати, оръжия, исторически и фолклорни сюжети, елементи от ритуалите, танците и игрите на прабългари, траки и славяни.

След края на спектакъла, желаещите зрители ще имат възможност да се докоснат до духа на нашите предци, да се качат на конете, да разгледат оръжията и да пробват някои от бойните техники. Представлението на Бага-тур ще се проведе на широката площадка под Летния театър.

Рождениците канят всички на своя празник.

Още новини