Начало Новини Актуално Клиентите на ЕVN България спестиха 90 мегаватчаса по време на инициативата Часът на Земята

Клиентите на ЕVN България спестиха 90 мегаватчаса по време на инициативата Часът на Земята

Актуално
Часът на Земята

Намаление на потреблението на електрическа енергия с 91 мегаватчаса в Югоизточна България отчете ЕVN България по време на международната инициатива Часът на Земята, която се проведе между 20:30 и 21:30 часа на 31 март 2012 г.

Според данните на дружеството, което се включи активно в инициативата чрез намаляване на фасадното осветление на своите административни сгради, в посочения час потреблението е било 1 078 мегаватчаса за цялата лицензионна територия на ЕVN България. Това е с 91 мегаватчаса по-малко спрямо същия период една година по-рано, съобщиха от пресцентъра на дружеството.

Посочената разлика от 91 мегаватчаса се равнява на потреблението за един час на повече от 300 домакинства със средностатистическа консумация. През 2011 г. спестеното количество електроенергия по време на инициативата беше 140 мегаватчаса, а през 2010 г. бяха спестени 75 мегаватчаса. Разликите в спестените количества електроенергия се обясняват с различните външни температури в трите години, които имат директно отражение върху нивата на потребление. 

Още новини