Начало Новини Актуално Клиенти на EVN Bulgaria избират начина за получаване на информация за месечната сметка

Клиенти на EVN Bulgaria избират начина за получаване на информация за месечната сметка

Актуално

EVN Bulgaria предлага нови възможности на своите клиенти за информация относно фактурите за консумираната електроенергия  Компанията стартира проект под мотото Ще запазите ли природата, като получавате информация за своята сметка чрез е-mail, електронна фактура или sms? Клиентите могат да заявят един от начините за предоставяне на персонална информация чрез попълване на декларация във всеки КЕЦ (Клиентски Енергоцентър) на дружеството.

Така EVN Bulgaria дава възможност на клиентите си да изберат най-лесния и удобен за тях начин, съобщиха от пресцентъра на дружеството.

Начините за предоставяне на информация са:
e-mail – на предоставен активен електронен адрес и след декларирано съгласие се изпращат данни за месечната фактура; sms – клиентът получава sms със съответните данни за неговото потребление; електронна фактура - за стопански клиенти; писмо – клиентът получава писмо с информация за месечната си сметка на пощенския адрес на обекта или заявен от него адрес за кореспонденция.   
Заявяването на услугата е безплатно за клиента. След попълването на декларацията в КЕЦ, дружеството регистрира избрания от него начин. За улеснение на клиентите са разпечатани листовки с разяснения относно получаването на информация за сметките.
Клиенти  плащащи в населени места с предварително отпечатани фактури за електрическа енергия ( например, пощенските станции в малките селища ), могат да заявят посочените начини за получаване на информация в случай , че след това ще заплащат сметките си на електронна каса или по безкасов път.
Като компания, за която опазването на околната среда е сред най -важните приоритети, EVN Bulgaria информира, че с избора за получаване на данните по e-mail и sms (за битови клиенти ) и електронна фактура ( за стопански клиенти ) всеки дава своя принос за съхраняването на горите и опазването на природата. Например изразходаваната хартия за отпечатване на около 1,2 млн . фактури за един месец би била приблизително 6 тона , а за една година 72 тона. Ако към това се прибавят и разходите за хартиени пликове   – около 5,2 тона месечно или 62,4 тона на година. По този начин биха се изразходвали общо 336 тона дървен материал годишно. 
EVN Bulgaria напомня на своите клиенти и за другите възможности , които дружеството предоставя за проверка на стойността на фактурата. Това може да стане с услугата за автоматична проверка на денонощен телефонен номер 0700 10 207 ( необходимо е да се въведе ИТН ) или на www.evn.bg ( след регистрация в сайта ). 

Повече информация може да се получи на www.evn.bg, във всеки КЕЦ на EVN Bulgaria или на денонощен тел . 0700 1 7777.
ЕVN Bulgaria Телефонен Център - 24 часа в денонощието 0700 1 7777 – телефон за обща информация и справки 0700 1 0007 – телефон за аварии 0700 10 207 - телефон за автоматична проверка на сметка на цената на градски разговор, еmail:
info@evn.bg.

 

Още новини