Начало Новини Актуално Класацията Топ 100 на фирмите в България

Класацията Топ 100 на фирмите в България

Актуално
топ 100

За 13-и път Българска търговско-промишлена палата направи класацията Топ 100 за фирмите, които са водещи в българската икономика. Компаниите, участващи в класацията, формират над три-четвърти от брутния вътрешен продукт на страната. Те са класирани по критерии, показващи успешен мениджмънт, рентабилност на продажбите и на вложения капитал.

Класацията Топ 100 на фирмите в България

Класациите на БТПП са изготвени на база на публично обявена счетоводна информация. Фирмите са оценени според най-високите стойности на изменението на приходите от продажби на стоки и услуги, печалба на 100 лева собствен капитал и печалба на 100 лева приходи от продажби.

БТПП ще представи водещите български фирми и пред чуждестранните партньори и инвеститори, като оповести техните резултати в над 2 000 търговско-промишлени палати в света, от които само европейските партньори имат над 19 милиона фирми членове. Информацията ще бъде представяна и на всички международни форуми, в които участва България. Класацията Топ 100 на най-успешните български фирми се разпространява и до всички световни търговски центрове, търговски представители на България в чужбина и чуждестранни представители в София.

Още новини