Начало Новини Актуално Китайският град Юеян възстановява връзките си със Стара Загора в областта на бизнеса, туризма и културата

Китайският град Юеян възстановява връзките си със Стара Загора в областта на бизнеса, туризма и културата

Актуално

Делегация от китайския град Юеян се срещна с ръководството на община Стара Загора, за да бъде възобновено сътрудничеството между побратимените през 1994 г. два града. Гостите посетиха и Търговско-промишлена палата - Стара Загора, където обсъдиха възможностите за бъдещо сътрудничество в областта на бизнеса и туризма.

Yi LianhongИскаме да се запознаем с историята на Стара Загора, с възможностите на региона и да намерим пресечни точки за взаимодействие с вашата Търговско-промишлена палата, каза ръководителят на делегацията И Лиенхун, секретар на общинския комитет на Китайската комунистическа партия на Юеян. Той отправи покана към ръководството на Палатата, за участие в делегацията от Стара Загора, която ще върне визитата в Китай. Целта е да бъде подписано споразумение с Търговската асоциация на Юеян.

В китайския град силно е развита индустрията, нефтената и фармацевтичната промишленост, преработката на селскостопански продукти, машиностроенето и други. Юеян има богато историческо наследство и привлича много туристи, споделиха гостите.

В делегацията участваха още:

  • Уън Иуън, зам.-ректор на Хуанския институт за наука и технологии,
  • У Дзънуън, зам. секретар на Общинския комитет на Китайската комунистическа партия на Юеян,
  • Дзян Юдзу, директор на дирекция Радио и телевизия на община Юеян,
  • Джан Съян, директор на вестник Вечерни новини,
  • Лиу Чанан, главен управител на акционерна компания за недвижими имоти Хуанхъ
  • Мао Уейхуа, зам.-председател на Асоциацията за връзки с китайските емигранти и международно сътрудничество на община Юеян.

Още новини