Начало Новини Актуално Китайска компания предлага сътрудничество на БТПП

Китайска компания предлага сътрудничество на БТПП

Актуално

китайска компания сътрудничество БТПППредседателят на Управителния съвет на Българска търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов проведе среща с представители на фирма КСЕМК България Груп ЕООД, занимаваща се с развитието на ветроенергийни проекти в България.

Фирмата е дъщерно дружество на XEMC Group (Китай) - държавна компания със 76 годишна история, считана за един от големите производители и разработчици в областта на възобновяемите енергийни източници както в Китай, така и в цял свят.

В рамките на срещата бяха обсъдени възможностите за сътрудничество между БТПП и КСЕМК България Груп, във връзка с навлизането на фирмата на българския пазар.

По повод коментирани от представителите на КСЕМК България Груп затруднения за дейността на фирмите, свързани с нормативната уредба в България и срещаните административни бариери, председателят на БТПП посочи, че един от основните приоритети в дейността на БТПП е стремежът към подобряване на икономическия климат и осигуряване на нормална среда за бизнеса в България.

Повече информация за XEMC Group

Още новини