Начало Новини Актуално Китай очаква висококачествени храни от България

Китай очаква висококачествени храни от България

Актуално
Ирина Белева и Цветан Симеонов

Новият генерален консул на България в Шанхай Ирина Белева се срещна с председателя на българска търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов. Ирина Белева ще отговаря и представя бизнесите от двете страни в една от най-динамично развиващите се провинции в Китай, съобщиха от пресцентъра на БТПП.

Тя сподели с председателя на Палатата, че китайските фирми вече познават основно българските си партньори, подготвят се добре и очакват висококачествени храни, селскостопански продукти и други стоки от България.

Новият консул г-жа Белева беше запозната в детайли със системата за набиране на информация при БТПП и системата за контрол на документите, които се издават и заверяват от Палатата. Тя се убеди във високата степен на достоверност отговаряща на всички изисквания на Международната търговска камара (ICC). 

Цветан Симеонов информира новия генерален консул за дейностите, с които Палатата помага на българските и китайски компании с общи интереси. Той отбеляза, че най-често търсените и използвани услуги на БТПП от китайски фирми са свързани с информация за потенциални партньори и изготвяне на покани за бизнес визи.

Още новини