Начало Новини Актуално КЕН: Не ползваме соя в продуктите си

КЕН: Не ползваме соя в продуктите си

Актуално

Фирма КЕН АД не влага соя или соев протеин не само в продукти „Стара планина“, но и във всички останали“, заяви вчера на пресконференция Светозар Игнатов, маркетинг директор на фирмата, по повод изявлението на министър Мирослав Найденов за соя в продукти на КЕН. Соята е спряна още преди да пуснем продуктите Стара планина, може би от около 6 - 8 месеца и повече, заяви още Игнатов.

„Това, което ще направим оттук нататък, е да изискаме по надлежния ред контролните проби, които се намират в Националната ветеринарномедицинска служба да бъдат изпратени в независима сертифицирана европейска лаборатория. Предвижда се да бъде в Германия, а ние бихме искали да бъдат изпратени проби и в още една независима лаборатория, каквато има в Австрия, и да получим резултатите“, каза още Игнатов.
„Всичко останало мога да окачествя като грубо обругаване и много сериозен удар върху пазарните позиции на „КЕН“ АД, която в момента е една от най-бързо развиващите се фирми в бранша“, коментира още маркетинг директорът.
„Информацията за соя в наши продукти научихме от вечерните новини на bTV. Никой не ни е уведомил, не знаем от кой обект или партида е направена пробата“, обясни изпълнителният директор на фирма „КЕН“ АД Йонка Ранчева, която информира, че фирмата е получила писмо от Регионалната ветеринарномедицинска служба с текст, че е желателно да прекрати производството на продукти „Стара планина“.
„Спираме производството на продукти с марка „Стара планина“. Тези, които са изтеглени от пазара, ще се съхраняват, докато излязат резултатите“, обясни Ранчева.
От вчера са спрени от производство четири  продукта - кренвирш, наденица, колбас и салам от тази марка, стана ясно по време на пресконференцията.
„Ние сме убедени в нашата правота, че не използваме соя в нашите продукти“, коментира единият от собствениците - Евтимов.
На журналистически въпрос дали това е удар от конкуренти, той отговори, че е възможно всичко да се допуска.
„Ако наистина се докаже, че няма соя в нашите продукти, ще настояваме за официално извинение“, настояха от КЕН, като поканиха журналисти и министър Найденов, за да видят как се работи във фабриката.

Информация: вестник Новината

Още новини