Начало Новини Актуално Казанлъшките сини - в обща листа с ГЕРБ

Казанлъшките сини - в обща листа с ГЕРБ

Актуално

Преговори за коалиционно сътрудничество текат в момента в града на розите между общинските организации на ГЕРБ и двете основни структури на "Синята коалиция" - СДС и ДСБ. Това съобщи председателят на казанлъшката организация на ДСБ Иван Лапчев.

Той изрази загриженост, че зад поставилия за трети път кандидатурата си за кмет на Казанлък Стефан Дамянов и неговия опонент от БСП Васил Самарски стоят мощни бизнес-групировки с големи финансови възможности. Според Лапчев единствената възможност кандидатът на ГЕРБ Галина Стоянова да отиде поне на балотаж е тя да бъде подкрепена от достатъчно силна дясна коалиция, която ще участва на изборите за местни старейшини с единна листа, пише вестник Старозагорски новини.
До два дни ще стане ясно дали и ВМРО - Българско национално движение и Демократическата партия ще застанат зад идеята на "Синята коалиция".
Към бъдещото политическо съдружие не се очаква да се присъедини "Атака", която ще се яви със собствена листа и  кандидат за кмет. В случай обаче, че Галина Стоянова стигне до балотаж с Дамянов или Самарски, хората на Волен Сидеров в Казанлък ще застанат зад нея, съобщи още общинският лидер на ДСБ.

Още новини