Начало Новини Актуално Казанлъшката болница - с модерно оборудване, ако спечели проект

Казанлъшката болница - с модерно оборудване, ако спечели проект

Актуално

Казанлъшката болница има шанса да се сдобие с модерна медицинска техника за сумата от 4 милиона лева, ако спечели проект по ОП "Регионално развитие", мярка "Подкрепа за обновяване и модернизиране на големи лечебни заведения". Това бе съобщено на специална пресконференция от зам.-областния управител на Стара Загора Галина Стоянова и от управителя на МБАЛ "Д-р Христо Стамболски" д-р Кети Маналова.

Казанлъшката болница, заедно с Онкодиспансера в Стара Загора, получи право да участва в този проект благодарение на добри показатели и успешно лобиране. Ако бъде одобрена, тя ще се сдобие със свръхмодерен скенер за близо 1 милион лева, подвижни ехографи, лабораторни уреди, високотехнологична апаратура за хирургични интервенции, пациентски монитори, рентгенови ехографи, модерна апаратура за безкръвни операции и други, с които ще се превърне в конкурентоспособно лечебно заведение на големите болници и клиники. Паралелно с това болницата кандидатства и по други проекти за саниране на болничната сграда и ремонт на покрива.
Бенефициент по мащабния проект от ОП "Регионално развитие" 2007-2013 година е Община Казанлък, като тя съвместно със здравното заведение са кандидатстващите страни, с подкрепата и на Общинския съвет в града.
Финализираната тези дни съвместна проверка на РЦЗ, РИОКОЗ и Регионалната здравна каса е приключила със становище за много високо ниво на компетентност на болничните отделения в казанлъшката болница - от 2-ро и 3-то, при масово 1-во за болници от такъв ранг. Тази оценка допълнително дава шансове на болницата в Казанлък за успешно кандидатстване по завидния откъм финансови параметри проект.

Информация: вестник Старозагорски новини

Още новини