Начало Новини Актуално Казанлък ще се рекламира на всички международни туристически изложения (видео)

Казанлък ще се рекламира на всички международни туристически изложения (видео)

Актуално

Казанлък ще участва на всички международни туристически изложенияРъководството на община Казанлък води целенасочена политика за развитие на туризма и за социализация на богатото културно-историческо наследство. Долината на тракийските царе се популяризира на водещи международни форуми и изложения.

Държавата осигури 300 000 лева за общ устройствен план на Долината на тракийските царе, който включва проекти за консервация на основните защитни постройки на могилите Оструша, Хелвеция и Грифоните. Финансовият министър Симеон Дянков обеща още 3,5 млн. лева и според него, тази сума в продължение поне на 10 години е напълно възможно да се инвестират в Долината на тракийските царе.

През март ще имаме пълна готовност да покажем на вицепремиера как са оползотворени осигурените 300 000 лева и да представим конкретни проекти за социализация на археологически обекти, за които ще поискаме обещаните 3,5 млн. лева. Средствата са предназначени и за археологически проучвания , съобщи кметът на община Казанлък Галина Стоянова.

Общината ще участва през годината на всички търговски борси в света, за да популяризира историческото си наследство.

Добър партньор на общината в работата по развитието на туризма е Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в Казанлък, което работи тясно и с възпитаниците на Професионалната гимназия по туризъм.

Отличен инструмент за привличане на туристи е Празникът на розата. През тази пролет се навършват 110 години от първото му провеждане. През 2013-а ще бъдат представени всички носителки на приза Царица Роза за последните 45 години. В рамките на празника се възстановява и Международният фолклорен фестивал, който обединява изпълнители от всички побратимени градове на Казанлък.

илко груев

Още новини