Начало Новини Актуално Казанлък реализира Интегриран воден проект

Казанлък реализира Интегриран воден проект

Актуално
Интегриран воден проект

Областният управител на Стара Загора Йордан Николов преряза лентата на завършен обект от първия етап на Интегрирания воден проект, който включва изграждането на канализационна мрежа, реконструкция на водопроводна и пътна мрежа на кв. Христо Ботев в Казанлък и изграждане на канализационна помпена станция и тласкател в село Овощник, съобщиха от пресцентъра на областна администрация.

Това е първият обект, на който положих първа копка, а сега имам удоволствието да открия, заяви Николов и припомни, че заедно с кмета на Казанлък Стефан Дамянов преди година дадоха старт на реализацията му по Оперативна програма Околна среда. Общата стойност на проекта е 6 422 400 лв., от тях 6 128 896 лв. са безвъзмездна помощ от Кохезионния фонд на Европейския съюз, останалите са от държавния бюджет.

Йордан Николов увери, че правителството изпълнява директивата на ЕС да се повишава качеството на живот на неговите граждани, в чиста и приветлива околна среда.

Изградени са 3387 м. канализационна мрежа, 233 сградни и канализационни отклонения. Монтирани са 26 противопожарни крана и е направена реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа с обща дължина 3269 м.

На официалното откриване на обекта, в присъствието на много граждани на кв. Хр. Ботев,  бяха още заместник областните управители Галина Стоянова и Димитър Драчев, Михаела Гетова от Министерството на околната среда и водите,  управителят на Крам Комерс груп ЕАД – София Радослав Гьорев – изпълнител на строителните дейности и др.гости.

Още новини