Начало Новини Актуално Казанлък помага на пострадалите от земетресенията в Япония с 20 000 лева

Казанлък помага на пострадалите от земетресенията в Япония с 20 000 лева

Актуално
Казанлък дарява 20 000 лева на Япония

Предложението на кмета на Община Казанлък Стефан Дамянов да бъде изпратена хуманитарна помощ на пострадалото от земетресението на 11 март население на Северна Япония, е прието от Общинския съвет. Средствата в размер на 20 000 лева, обаче, ще бъдат предоставени чрез посредничеството на Българския червен кръст, е не директно.

Вместо сами да организираме хуманитарната помощ, защото това е много специален израз на съпричастност, ОбС реши друг да свърши това, съобщиха от пресцентъра на общината. Въпреки желанието на кметството в Мунаката и лично на кмета г-н Хироми Тании да съдейства за доставяне на помощта от Казанлък до нуждаещото се население, съветниците гласуваха цялата сума от 20 хил. лева от средствата за Общинска администрация да бъде преведена по банков път на Българския Червен кръст, оттам на Японския и т.н.

Нищо лошо няма – затова са създадени тези хуманитарни организации, за да откликват при бедствия по целия свят, но Казанлък е единственият град в България, който поддържа дългогодишни добри контакти с три японски града и това можеше да бъде сериозно предимство за директната доставка на нашата помощ. Независимо дали е минерална вода или друго от първа необходимост, Япония се нуждае ежедневно от всичко това, се казва още в съобщението на общинската администрация в Казанлък, разпространено до медиите.

Още новини