Начало Новини Актуално Казанлък получи шест награди от националния конкурс за туризъм

Казанлък получи шест награди от националния конкурс за туризъм

Актуално

шест награди туризъм Казанлък

Община Казанлък бе един от активните участници в националния конкурс Общините за развитието на туризма, чийто заключителен етап се състоя в Световния ден на туризма на 27 септември в Пловдив. Проведе се уъркшоп за професионалисти в туризма под надслов Иновативни подходи и добри практики в туристическата дейност на общините.

Кметът на Казанлък Галина Стоянова представи добри практики в туристическата дейност на общината. Със свои презентации участваха и кметовете на Велико Търново - Даниел Панов, и на Пловдив - Иван Тотев. Презентацията на Община Казанлък заедно с идейния проект за аудиовизуален спектакъл Долината на тракийските царе, представен от Николай Йотов и инж. Стефан Шулц, обраха овациите на всички присъстващи - представители на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма начело със заместник-министър Иво Маринов, на представители на общините в България и на туристическия бизнес, съобщиха от пресцентъра на Общината.

В националния конкурс, в раздела за общини Казанлък спечели трето място за принос в развитието на туризма в България. В раздела за най-добро сътрудничество на общините с частен партньор в сферата на туризма с награди от Пловдив се завърнаха Палас ООД, най-голям инвеститор в областта на туризма; ресторант Магнолия – за най-добро заведение за обществено хранене; хотел Лазур – за най-добър семеен хотел.

Исторически музей Искра и НПМ Шипка-Бузлуджа спечелиха отличия за принос в съхраняването на българските традиции.

В Панаира на занаятите казанлъчанинът Дамян Спиров показа прекрасни изработки на тракийски съдове от ковано желязо.

Същия ден в Казанлък се проведе активна кампания сред гражданите да гласуват за Долината на тракийските царе в Чудесата на България. Четири пункта с компютри и интернет бяха отворени в града на розите, а служители от общинска администрация оказваха съдействие на гражданите, желаещи да дадат своя глас онлайн за новото чудо на България - Долината на тракийските царе. Над 1 300 имейла бяха изпратени само за едни ден, с което кандидатурата на Казанлък зае трето място в националната класация. Пунктовете с компютри и интернет връзка ще работят до 3 октомври, а възможност за гласуване на своите посетители предостави и ИМ Искра.

Още новини