Начало Новини Актуално Казанлък е включен с културното си наследство в EDEN дестинациите

Казанлък е включен с културното си наследство в EDEN дестинациите

Актуално
Щандът на Казанлък

Министерството на икономиката, енергетиката и туризма презентира българските EDEN дестинации на ITB в Берлин - най-голямото туристическо изложение в света и водеща В2В платформа за всички участници в туристическия процес, съпроводено с мащабно медийно покритие. В България EDEN дестинациите са 12 и Казанлък е една от тях, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Решението те да се представят точно тук е, защото Германия е традиционен туристически пазар за страната ни, който предлага разнообразни целеви групи, заинтересовани от алтернативен туризъм, нови възможности и продукти.

EDEN е акроним на European Destinations of Excellence (Най-добри европейски дестинации) – проект, който популяризира моделите на устойчиво развитие на туризма на територията на целия Европейски съюз. Той се базира на национални конкурси, в рамките на които се избира туристическа най-добра дестинация за всяка участваща държава.

Проектът повишава популярността на прохождащите европейски дестинации и създава платформа за обмен на добри практики на територията на цяла Европа.

Още новини