Начало Новини Актуално Казанлъчанка ще съветва президента Росен Плевнелиев

Казанлъчанка ще съветва президента Росен Плевнелиев

Актуално

35-годишната Наталия Киселова е доктор по право, възпитаничка е на Юридическия факултет на СУ Климент Охридски и понастоящем преподава там Конституционно право. Според близки до младата юристка, Наталия вече била приела офертата на президента и назначението ще е факт в следващите дни.

Киселова стана известна преди няколко години като автор на Закона за лобизма. Тогава тя сама обикаляше страната, за да запознава гражданите с бъдещия проектозакон.
Казанлъчанката има стаж и като експерт към Постоянната комисия по въпросите на държавната администрация в 40-oто Народно събрание и бе на работа в Министерството на правосъдието. Предполага се, че именно нейната бивша началничка - Маргарита Попова, която сега е вицепрезидент, е топлата връзка на Наталия с Президентството.
Бъдещата съветничка на Плевнелиев по юридическите въпроси е завършила казанлъшката Хуманитарна гимназия. Там нейният преподавател по история Пенчо Пенчев е настоящ преподавател в УНСС.
Киселова има по-малка сестра Йовка, която е завършила журналистика и в момента работи в казанлъшката Хуманитарна гимназия.

Информация: вестник Старозагорски новини

Още новини