Начало Новини Актуално Каузарите организират дискусия за младежката заетост

Каузарите организират дискусия за младежката заетост

Актуално

Каузарите организират дискусия за младежката заетостНеформална група Каузарите инициира дискусия с местната власт, институциите и бизнеса относно връзката между образованието, изискванията на фирмите за уменията и компетенциите при наемане на нови служители и очакванията на младите хора за реализация на трудовия пазар у нас.

Тя ще се проведе на 29 октомври от 17 часа в зала 2 на Община Стара Загора.

Организаторите ще запознаят присъстващите с проекта Млад и зает, финансиран по програма Младежта в действие.
Ще бъде представена статистика за младежката безработица в област Стара Загора и кратко презентиране на програми и мерки от Агенция по заетостта.

Представители на НФГ Каузарите ще направят коментар относно представената статистика и възможности за стимулиране на младежка заетост – предстоящи европейски програми и други мерки.

Ще се проведе дискусия между всички присъстващи (работодатели, младежи, институции) относно справяне с младежката безработица, чрез търсене на допирните точки между образованието, нужните кадри на работодателите и изискванията на младите хора; добри практики на стажантски програми от страна на бизнеса.

Инициативата е подкрепена от: Община Стара Загора, Търговско-промишлена палата - Стара Загора, Клуб на работодателя - Стара Загора, Граждански клуб ЛИПА - Стара Загора, Областна администрация - Стара Загора.

За контакти и въпроси свързани със събитието:

Евгени Косев – 0882 703420

Мирчо Христов – 0878 880348.

Още новини