Начало Новини Актуално Катаржина Естейт взе отличието Златен ритон на Винария 2010

Катаржина Естейт взе отличието Златен ритон на Винария 2010

Актуално

Зам.-министърът на земеделието и храните доц. д-р Георги Костов връчи отличието Златен ритон на Катаржина Естейт ЕООД за червено вино от търговската мрежа, по време на най-престижните награди за българско вино - Нощта на Златния ритон, съобщиха от Министерството на земеделието и храните. Официалната церемония, се организира в рамките на Международната изложба за лозарство и винарство Винария 2010.

С наградите Златен ритон бяха отличени още четири винарски изби. В категорията бели сортови и купажни вина от последна реколта отличието бе присъдено на Черноморско злато АД, които спечелиха Златен ритон и в категорията бели сортови и бели купажни вина от по- стари реколти. Златен ритон за червени сортове и червени купажни вина от по-стари реколти бе връчен на Кос-Сандански ООД. Отличието за бели вина от търговската мрежа бе присъдено на Логодаж ООД .
В Национални дегустации 2010 бяха представени общо 676 конкурсни проби на вина, ракии и винено бренди, като от тях номинирани за награди и отличия бяха – 209 проби. Общият брой на раздадените медали в „Нощта на Златния ритон” бе 168, от които 83 златни медали. Със сребърни медали бяха отличени 61 проби, а с бронзови - 24 проби. Дипломи и почетни дипломи бяха връчени на 36 проби.

Още новини