Начало Новини Актуално КАТ ще глобява и опасните пешеходци

КАТ ще глобява и опасните пешеходци

Актуално

КАТ започва да глобява пешеходците, които пресичат неправилно и създават опасност за движението. Това съобщи за Дарик радио инспектор Красимир Костов от КАТ Пътна полиция. Глобата за неправилно пресичане е 10 лева, а ако в резултат на неправилното пресичане стане и катастрофа, виновникът ще плати 50 лева.

От КАТ допълват, че и до момента има случаи на глобени пешеходци, но за в бъдеще полицаите ще бъдат много по стриктни по отношение на неправилно пресичащите хора и случаите на глоби ще се увеличат рязко.
Главен инспектор Костов коментира още: Издаваме разпореждане към всички контролни органи, които работят по контрола на движението и са на пътя, да реагират и да пресичат нарушения на пешеходци, а на най-грубите нарушители да им се налагат наказания. Пешеходците са на второ място по брой на тежките произшествия. За създадена предпоставка за произшествие от страна на пешеходеца глобата е 50 лева.
Глоби ще бъдат налагани за пресичане на червен светофар, както и за преминаване на места, където липсва пешеходна пътека или има обозначения за забранено пресичане.

Още новини