Начало Новини Актуално Кървава драма в Стара Загора

Кървава драма в Стара Загора

Актуално

Кървава семейна трагедия се е разиграла вечерта на 12 септември в къща на бул. "Патриарх Евтимий" 102, намираща се в центъра на Стара Загора. Сигналът е подаден около 19 часа, а изпратеният на място полицейски екип е установил трима ранени. 75-годишният Коста Иванов е бил с огнестрелна рана на главата, 74-годишната му съпруга Радка - с куршум в областта на таза, 51-годишният им син Иван - с рани по тялото.

Тримата са откарани в Центъра за спешна медицинска помощ в критично състояние, където около 20 часа синът е починал. Два часа по-късно е починал и бащата. Съпругата му е настанена в болница и към момента състоянието й е стабилно. Образувано е досъдебно производство, а разследването е установило, че при възникнал битов скандал Коста Иванов е прострелял сина и съпругата си със законно притежаван пистолет "ТТ" и след това сe е самопрострелял. Това е оскъдната информация, която старозагорските медии получиха от пресцентъра на ОД на МВР.
Картината на разигралата се трагедия допълват случайни свидетели. Те разказват, че веднага след изстрелите съпругата на сина е бягала с четиригодишното им внуче към болница "Иван Рилски" и е търсила помощ от лекарите в спешния кабинет. Няма информация дали жената и детето са били заплашени от куршумите на стрелеца (бивш военен), но така или иначе, те са живи и здрави. Сигналът до полицията бил подаден от близкия магазин, а семейният скандал избухнал заради липсващи инструменти. Синът работел в Италия, върнал се и потърсил оставените от него строителни инструменти, но не ги намерил. Явно е последвало спречкване, при което пистолетът се е оказал последният съдия.
Вчера преди обяд къщата беше заключена и пуста. За драмата преди броени часове свидетелстваха само няколко капки кръв по външните стъпала.

Информация: вестник Старозагорски новини

* * *

Бивш офицер застреля сина си за неподчинение

“Дядо ми беше заядлив човек. Искаше всички да му се подчиняват, никой да не му противоречи. Полицията трябва по-често да проверява хората с разрешителни за оръжие. Този човек беше болен, плашеше неведнъж баба ми и други хора, а имаше законен пищов. Застрелял е сина си за неподчинение.” Това разказа вчера Коста Иванов (28 г.), внук на 75-годишния старозагорец, който в неделя застреля сина си, рани съпругата си и след това се самоуби. Коста носи двете имена на дядо си, но няма да му прости.

Трагедията стана към 18 ч в къща на бул. “Патриарх Евтимий” 102 в центъра на Стара Загора. Зад стените и избухнал скандал между Коста и 51-годишния му син Иван заради изчезнала кутия с инструменти. Малко преди възрастният мъж да посегне към оръжието, от дома му успели да избягат снаха му Галина и 2-годишната и внучка Далия. Жената съобщила за случващото се в полицията. “Полицейски екип е пристигнал за минута, но чул само последния изстрел, с който Коста се е прострелял в главата”, обясни шефът на полицията в Стара Загора гл. инспектор Петко Петков.

След инцидента в болница били откарани стрелецът, съпругата му Радка (74 г.) и синът им. Два часа по-късно починал Иван, а след това и бащата. Радка е претърпяла операция и е в реанимация без опасност за живота.

Пистолетът “ТТ”, с който Коста стрелял, бил законен. Мъжът е бивш военен. Разнасял секретната поща в старозагорско поделение. След това участвал в т. нар. доброволни отряди и досега не е имало данни за негови противообществени прояви или психични отклонения.

Синът му живеел от 15 години със семейството си и сестра си в Италия. Там работел като строител, но преди седмица се прибрал.

“Дядо беше свикнал да командва. Само че баща ми му се опъваше”, разказа Коста-младши. В злополучния ден гневът на Коста тлеел от сутринта. През деня синът му гопопитал къде са инструментите. Баща му отвърнал, че не знае, но по-късно Иван ги открил в село Трънково, където имал място с барака. “Защо ме излъга, че не знаеш?”, креснал Иван. А в отговор бащата го нарекъл “боклук”. По думите на внука дядо му започнал да ругае и жена си, защото не изпрала панталоните му. За да потуши разпрата, снахата пуснала пералня. Коста обаче не мирясал. Иван му се скарал, че се държи лошо с майка му. После го завел до стаята му да си легне. Казал му: “Да не вземеш пистолета” и излязъл. Минути след това Коста се появил въоръжен. Прострелял 4 пъти сина си в тялото и веднъж съпругата си в таза. После се гръмнал в слепоочието. “Дядо ми е пил е със сигурност. Държеше малки шишенца с алкохол и като минеше покрай някое, го надигаше. Който иска, да го погребва. Няма да съм аз” - казва внукът.

Общинското жилище, в което убиецът живеел със съпругата си, станало арена на кървавата саморазправа.

Информация: вестник Труд

 

Още новини