Начало Новини Актуално Карфур отваря врати в Стара Загора през септември 2010 г.

Карфур отваря врати в Стара Загора през септември 2010 г.

Актуално

Изграждането на обекта на Карфур в източния край на Стара Загора продължава и няма да бъде спирано. Има само известно забавяне на строителните работи. Това заяви по повод зачестилите напоследък съмнения за замразяване на големия строеж Йордан Стефанов, управител на Евробилд ООД - основен инвеститор в проекта на Карфур. Според първоначалните планове, хипермаркетът трябваше да бъде открит през март 2010 година.

Този срок няма да бъде спазен и засега е отложен за есента на тази година. Надеждите са, че повече забавяне няма да има. Собствениците на Карфур смятат, че приоритетно трябва да бъдат завършени обектите в София, Пловдив и Варна, които също трябва да отворят врати през тази година. Стара Загора ще остане последна, поне такива засега са намеренията им, обясни г-н Стефанов.

Инвеститорът в проекта Евробилд ООД е дружество, регистрирано в Старозагорски окръжен съд. След промени в собствеността, извършени през 2007 г., дяловете на дружеството стават собственост на чуждестранен инвеститор с участие и на български фирми. Евробилд е собственик на земята от 2006 г. френската компания Карфур става съсобственик в старозагорския проект чрез закупуване на около 9000 кв.м от строящата се сграда за хипермаркет със същото име.
Карфур е най-голямата верига за търговия на дребно в Европа и втората в световен мащаб, уточнява вестник Национална бизнес поща.
Проектът предвижда на парцела с площ 21 000 кв.м да бъде изграден хипермаркет с 2 подземни нива за 1200 автомобила (35000 кв.м) и 2 надземни (35 000 кв.м) като общата застроена площ е над 70 000 кв.м. В обекта ще има около 106 магазина, ресторанти, както и хипермаркет Карфур.

Архитект на проекта е архитектно бюро АС Илиев, чието дело са и почти всички останали проекти с участието на Карфур в България.
В този проект залагаме основно на силата на Карфур като атракция в него. Това ще е най-големият хипермаркет в града. Очакваме с агресивната си ценова политика да се превърне в предпочитано място за пазаруване. По този начин ще бъде подсигурен трафик и за останалите търговски обекти в сградата.

Допълнително разчитаме на факта, че ред търговски компании предпочитат да развиват веригите си в България в проекти с присъствие на Карфур. Т.е. интересни марки и магазини, които не са познати в града, предпочитат близостта на силния партньор. Така търговският микс ще стане силно конкурентен и атрактивен, смятат инвеститорите от Евробилд. Голямо предимство на нашия проект са и предвидените 1200 паркоместа, което е сериозна инвестиция в удобството за пазаруване на клиентите. Никой от конкурентите не е предвидил такава площ, а опитът показва, че когато няма място за паркиране, клиентът подминава и се отправя към друг комплекс, допълват те.

Още новини