Начало Новини Актуално Капитанът на Берое Слави Жеков пропуска всички мачове до Нова година

Капитанът на Берое Слави Жеков пропуска всички мачове до Нова година

Актуално
Слави Жеков, Берое

Имаме опасения от двамата странични рефери за предстоящия в събота мач срещу Видима в Севлиево. Единият от тях е от Габрово, другият е от Плевен - явно от съдийската комисия се стараят да спестят разходи! В съвременния футбол асистент-съдиите могат само с 2-3 отсъждания да ти отрежат главата, така че имаме едно наум, каза на пресконференция помощник-треньорът на Берое Ивко Ганчев.

Той разкри, че в лагера на "зелено-белите" има сериозни проблеми с контузени футболисти, а последният, който е попаднал в лазарета, е капитанът Слави Жеков.
"На тренировка в сряда Слави получи травма и по всяка вероятност ще пропусне оставащите мачове от есенния дял на шампионата и срещите от турнира за Купата на България. Стойчо Младенов продължава да чувства болки в глезена и също със сигурност отпада за събота. Под въпрос до последно ще са опитните Станислав Бачев и Петър Костадинов", сподели Ганчев и добави, че при създалата се деликатна ситуация треньорският щаб подготвя интересен ход в халфовата линия, с който ще изненадат не само съперника, но и беройските фенове.
Помощникът на Илиан Илиев бе категоричен, че сблъсъкът срещу севлиевци никак няма да е лек, тъй като новакът е притиснат до стената от липсата на точки и ще се хвърли с всички сили, за да се докопа поне до частичен успех. "Видима" са отбор, в чийто редици има някои качествени футболисти и очаквам да ни затруднят. Нормално е да се борят за победата, за да натрупат точков актив и да са спокойни преди зимната пауза. Ние обаче също сме настроени за победа. Теренът е добър и се надявам да успеем да наложим нашия стил и накрая да сме доволни от постигнатото", коментира бившият вратар.

Ивко Ганчев потвърди информациите, че ръководството е започнало преговори с хърватския защитник Ваня Дзаферович: "Илиан Илиев говори няколко пъти с него и наистина ще се опитаме да го върнем в "Берое". Той е доказан играч и ще повдигне още повече духа на футболистите и публиката. Сега Ваня е контузен, нека се възстанови и бъдещето ще покаже дали пак ще играе в Стара Загора".

На брифинга вчера присъства и крилото Тодор Христов, който получи награда от феновете за най-добър футболист за октомври. Той прие с усмивка приза и изрази надежда, че ще продължи да радва запалянковците.
"Свикнах с града. Чувствам се отлично в "Берое" и давам всичко от себе си на тренировките и мачовете. В България отборите са равностойни, не е от решаващо значение дали в състава има повече българи или чужденци – важно е тимът да се представя добре, а ние за момента го правим", заяви бившият състезател на "Несебър".

Информация: вестник Новината

Още новини