Начало Новини Актуално Капитал Daily е новият бизнес всекидневник

Капитал Daily е новият бизнес всекидневник

Актуално
Капитал дейли

Вестник Пари и вестник Дневник спират. Последният брой на финансовия вестник Пари излезе на 28 октомври 2011 г. Решението е взето след  стратегическата сделка между Икономедиa и Bonnier и сливането на вестниците Дневник и Пари в един нов продукт - Капитал Daily. Промяната е в сила на 31 октомври 2011 г.

Абонаментите към Пари и Дневник няма да бъдат прекъсвани и автоматично преминат към новия Капитал Daily. Новото издание е достъпно и в интернет – чрез pdf версия. Електронната версия е еквивалентна на хартиената и е достъпна само за абонатите.

Капитал Daily ще бъде новият бизнес всекидневник, чиято мисия ще бъде да предоставя всекидневна качествена (проверена, обективна и полезна) бизнес информация за хората, които вземат решения. Капитал Daily ще излиза всеки работен ден от понеделник до петък, в обем 24 страници и на розова хартия (световен стандарт за бизнес вестници).

Цената на новия вестник е 1,50 лева.

Вестникът ще предоставя селекция от най-важното за деня с коментар и контекст. Капитал Daily ще съдържа и седмични приложения с полезна информация за управлението на бизнеса, свързани със счетоводство, право, управление на човешките ресурси и т.н., както и за приложения за автомобили, имоти, дори вино - всичко, което е обект на интерес за решение в бизнеса или личното време на читателите. Вестникът ще има развлекателна и спортна страница.

 

* * *

Обръщение на издателите:

Причината Дневник и Пари да се слеят във всекидневник под името Капитал Daily е желанието на Икономедиа да обедини под една марка - Капитал, продуктите за хората, които вземат решения. Сайтът Capital.bg ще бъде мястото, къдeто в реално време ще се появяват най-важните новини от икономиката, политиката и финансовите пазари.

Капитал Daily ще продължи дългогодишните традиции на двата водещи делови всекидневника Дневник и Пари. Всекидневният Капитал ще бъде за всички, които търсят качествена информация, преди да вземат решения – решения за своя бизнес, за своята кариера, за своето образование, за своите деца, в публичната администрация, в сферата на свободните професии. Надяваме се Капитал Daily да бъде полезен за деловите читатели – ще казва всичко най-важно, без дребнотемия и политиканстване. Ще дава контекст, ще анализира причини и последствия и няма да спестява неудобни факти.

издателско каре

Седмичният Капитал, както и досега, ще навлиза в дълбочина, ще прави анализи и прогнози, ще извършва журналистически разследвания. Както и през последните 18 години, ще бъде кучето, което хапе, за да пази ценностите на гражданското общество и свободната пазарна икономика в България.
Dnevnik.bg ще продължи да се развива като по-широк новинарски портал на медийната група Икономедиа, който ще се фокусира върху бързите и качествени новини. Дигиталната медия ще бъде изключително разнообразна и богата на информация. С новини, видео, информация от читателите Dnevnik.bg ще се стреми да покрива всичко интересно от политиката, бизнеса, спорта, културата и свободното време.

С развитието на продуктовото си портфолио Икономедиа следва промяната в читателските навици, която ерата на интернет наложи. Днес новините вече са в интернет, от всекидневниците се очаква повече фокус и анализ, а седмичниците следят и предсказват трендове. Освен на хартия продуктите на Икономедиа присъстват на всички дигитални платформи: интернет сайтове, мобилни телефони и таблети.

 

Капитал Daily

Още новини