Начало Новини Актуално Канят военния министър да живее една година в Стара Загора

Канят военния министър да живее една година в Стара Загора

Актуално

"Не приемам отвореното писмо на министърa на отбранaта Аню Ангелов, тъй като нашето искане не е адресирано до него, а до министър-председателя Бойко Борисов." Това съобщи пред "Старозагорски новини" зам.-председателят на ОбС - Стара Загора, доц. Бойчо Биволарски по повод разпространеното до всички медии отворено писмо от министър Ангелов във връзка с искането на 32-ма общински съветници от Стара Загора за налагане на едногодишен мораториум върху дейността на полигон "Змейово".

"Старозагорски новини" припомня, че в него представител на правителството за пореден път твърди, че военните нямат никаква вина за обгазяването на региона и че в последните седем месеца не са регистрирани замърсявания на атмосферния въздух. Освен това министър Ангелов подчертава, че полигон "Змейово" е най-прозрачният военен обект в България и има голямо значение за отбранителната ни индустрия.
Пред медията ни вчера доц.Бойчо Биволарски (който беше вносител на декларацията за мораториума) подчерта, че не обвинява военния министър, тъй като трима преди него на този пост не са направили абсолютно нищо по въпроса. Биволарски коментира, че ще чака един месец отговор лично от министър-председателя и ако не го получи, ще свика пресконференция и ще пише отново. А що се отнася до становището на министъра на отбраната, то той и колегите му общински съветници били готови да поемат всички разходи на семейство Ангелови за едногодишен престой в Стара Загора. "Ще приемем за наша сметка и Аню Ангелов, но той е твърде ангажиран човек и едва ли ще дойде", каза Биволарски. Въпреки това поканата важи и за него.

Още новини