Начало Новини Актуално Кънчо Филипов е водач на листата на ЛИДЕР в Стара Загора

Кънчо Филипов е водач на листата на ЛИДЕР в Стара Загора

Актуално

Кънчо Филипов водач листа ЛИДЕР Стара ЗагораНа предстоящите парламентарни избори на 12 май 2013 г. ЛИДЕР ще участва съвместно с партиите Национален Идеал за Единство (НИЕ) и Българска Нова Демокрация (БНД). Трите формации подписаха споразумение за съвместно явяване на изборите под регистрацията на партия ЛИДЕР, обединени от общата визия за развитието на България.

В основата на споразумението стои идеята за създаване на общонационален консенсусен дългосрочен план за развитие на българската икономика. Според трите партии това е единствената политическата стратегия, която може да съживи България. На изборите те ще бъдат подкрепени и от гражданското сдружение ГЛАС, съобщиха от пресцентъра на ЛИДЕР.

Официално водачите на листите ще бъдат обявени до 5 април. От трите партии залагат на доказали се в своята област професионалисти със солиден управленски опит. Председателят на ЛИДЕР Кънчо Филипов, който е  председател на съвета на директорите на Брикел ЕАД, оглавява листата на Стара Загора, а зам.-председателят на партията и зам.-изпълнителен директор на ТЕЦ Бобов дол инж. Владимир Владимиров - на Кюстендил. Бившият председател на Народното събрание и зам.-председател на БНД доц. Борислав Великов ще води листата в Монтана и в 25-и МИР София, а бившият кмет на Пловдив и член на ръководството на НИЕ Славчо Атанасов - в града под тепетата. Организационният секретар на ЛИДЕР Петър Петров, който е с дългогодишен управленски стаж, застава начело на благоевградската листа, зам.-председателят на НИЕ Борис Ячев - на плевенската, а председателят на Националния браншови пчеларски съюз Пламен Иванов - на разградската.

В листите за предстоящия вот влизат и местни авторитети, които са спечелили доверието на гражданите от съответния регион.

Още новини