Начало Новини Актуално Канадска борба в Стара Загора

Канадска борба в Стара Загора

Актуално

Канадска борба Стара Загора

В дните от 4 до 8 юни 2012 година България ще домакинства на Световна купа по канадска борба. За участие в състезанието, което ще се проведе в Стара Загора, ще пристигнат най-големите звезди на канадската борба по света. Това съобщи на пресконференция в Стара Загора Асен Хаджитодоров, председател на Българската и на Европейската федерация по канадска борба.

Сред топ борците ще е партньорът на Силвестър Сталоун във филма На върха Джон Брезенк, шампионите на Азия, Америка и Африка, най-големите в света по канадска борба. За Брезенк състезанието в Стара Загора ще е първо след претърпяна операция в рамото.

Българската чест ще защитават нашият шампион Красимир Костадинов, който е притежател на световна титла в тежка категория, и действащият европейски шампион в кат. 90 кг Арсен Лилиев. Ние сме в Топ 5 на света по канадска борба, уточни Хаджитодоров. Досега страната ни е домакинствала два пъти на европейско първенство, но Световна купа се провежда у нас за първи път.
Битките за приза ще са в 7 категории, само за мъже, след теглене на жребий. Победителят ще си тръгне с 50 000 долара.

Патрон на състезанието е премиерът Бойко Борисов. То ще се проведе в Спортна зала Стара Загора (ДЗУ), като входът ще бъде свободен. Искаме повече хора да се насладят на атрактивния спорт, уточни кметът на Стара Загора Живко Тодоров. С домакинството на финалите за Световната купа градът ни се нарежда до Москва, Лае Вегас, Дубай. Шоуто ще се излъчва в над 50 държави и ще бъде наблюдавано от милиони зрители.

Още новини