Начало Новини Актуално Кампанията Всички ние на пътя - звездата си ти стартира в Стара Загора

Кампанията Всички ние на пътя - звездата си ти стартира в Стара Загора

Актуално
КампанияНа територията на Стара Загора ще се проведе седмица на пътната безопасност в рамките на кампанията Всички ние на пътя – звездата си ти, която е инициирана от евродепутат Илиана Иванова и се провежда под патронажа на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов. Това е първата Българска кампания, посветена на десетилетието, обявено от ООН за пътна безопасност.

През седмицата в ОДМВР – Стара Загора ще се проведе специализирана полицейска операция с цел подкрепа на инициативата и намаляване на жертвите при катастрофи, съобщиха от пресцентъра на МВР.   

От сектор Пътна полиция призовават шофьорите да карат внимателно и отговорно и да спазват правилата за движение, тъй като в този период на годината се очаква повишаване на пътнотранспортните произшествия поради лошите метеорологични условия и натовареното движение.

Повишаването на пътната безопасност е отговорност на всеки един от нас. Надяваме се, че с общи усилия ще допринесем за постигане на целите на кампанията за значително намаляване на жертвите на пътни инциденти, призовават от МВР.

Още новини