Начало Новини Актуално Кампания за здравословно хранене Вкусната дружина започва в Стара Загора

Кампания за здравословно хранене Вкусната дружина започва в Стара Загора

Актуално
Стара Загора

Европейския информационен център Европа Директно – Стара Загора организира съвместно с РИОКОЗ – Стара Загора кампания за здравословно хранене под наслов Вкусната дружина. През цялата тази седмица и в края на миналата в различни училища от Стара Загора децата се включиха с презентации, информационни табла, песни и други инициативи, обединени около идеята за здравословното хранене и борбата срещу затлъстяването.

На 3 декември от 12,30 в Регионалната библиотека Захари Княжески ще се проведе съобразен финал на кампанията в Стара Загора. В рамките на един час ученици от Начално училище Димитър Благоев, Второ основно училище Петко Славейков, СОУ Железник и СОУ Иван Вазов ще представят на своите връстници тяхното разбиране за здравословното хранене. Европа Директно и РИОКОЗ са подготвили изненади за всички млади участници, съобщиха от Европа Директно - Стара Загора.
Същевременно кампанията Вкусната дружина ще посети и големите градове от Област Стара Загора – Казанлък, Чирпан, Раднево, както и Николаево. Това ще се случи до края на следващата седмица, когато ще приключи съвместната обиколка на Европа Директно – Стара Загора и РИОКОЗ – Стара Загора.
Всяко дете – участник или зрител – ще получи брошура, отпечатана от Европейски информационен център Европа Директно – Стара Загора и съдържаща най-важната информация за здравословния начин на живот. Тя е изготвена от Европейската Комисия, която е инициатор на кампанията Вкусната дружина във всички държави от Европейския съюз.

Още новини