Начало Новини Актуално Камери ще следят в интернет стрелбите на полигона край Змейово, спътници ще наблюдава предприятията

Камери ще следят в интернет стрелбите на полигона край Змейово, спътници ще наблюдава предприятията

Актуално

Военният полигонът край старозагорскито село Змейово ще се превърне в най-открития военен обект в страната. Това стана ясно след посещение днес на полигона на министъра на отбраната ген. Аню Ангелов и на заместника му Валентин Радев. Заради неспирните граждански протести и притесненията, че градът се обгазява от ученията на полигона, е взето решение за монтиране на камери.

Те ще предават онлайн какво се случва по време на стрелбите на военните, колко време трае канонадата, ще има и незабавна информация какво се разпространява във въздуха.
Военните ще купят компютри на съседните общини, които не разполагат с нужната техника. Целта е местната власт и общество да знаят по най-открития начин какво се прави на край Стара Загора, пише standartnews.com.
В същото време, за да разконспирират истинските причинители на замърсявания, от Министерството на отбраната ще ползват услугите на Института за космически изследвания. Идеята е чрез спътниково наблюдение на предприятията в района да се установи стопроцентово кой души старозагорци.

 

Facebook кауза:

Чист въздух над Стара Загора и околностите!

Още новини