Начало Новини Актуално Към 17,00 часа в област Стара Загора има 2 села без ток

Към 17,00 часа в област Стара Загора има 2 села без ток

Актуално
Села без ток

EVN България успя да възстанови електрозахранването за повечето от половината селища, които към обедните часове днес бяха останали без електрозахранване вследствие на обилните снеговалежи. Към 17.00 часа с възстановено електроподаване са над 160 населени места в цяла Югоизточна България.

В област Кърджали, където беше обявено бедствено положение, има значително подобрение – към този час без захранване остават 10 малки села и махали в района на Крумовград. Подобрена е и ситуацията в силно засегнатите от зимната стихия и наводнения област Хасково – общо 11 селища са все още с нарушено електроснабдяване. Допълнителни усилия се полагат от екипите на дружеството и за наводнените райони в областта. Към момента е подобрена и обстановката в област Смолян, където без ток са 13 населени места, основно в района на общините Смолян и Баните, съобщиха от пресцентъра на дружеството.

В голяма степен е нормализирана ситуацията в областите Пловдив, Пазарджик и Стара Загора. В област Пловдив без ток остават три малки населени места, предимно в планински райони, в област Пазарджик – две, в област Стара Загора - също две.

Ямбол има 23 населени места без електричество поради силния вятър и снеговалеж. На някои места има и счупени стълбове. В област Бургас 30 села към момента са с нарушено електроподаване.

Причините за аварийната ситуация с електроснабдяването са обилният снеговалеж, на места придружен от силен вятър. На много места по мрежата се стигна до скъсани електропроводи, а допълнително усложнение е затрудненият физически достъп до съоръженията. Въпреки тежките зимни условия, екипите на EVN България успяха да възстановят много от отпадналите електропроводи и трафопостове.

Екипите на дружеството продължават работа до пълното възстановяване на електрозахранването за всички населени места. Доставени са необходимите инструменти и материали с оглед осигуряване на авариен резерв. Налице е специализирана техника, високопроходими автомобили и тежка механизация, както и моторни шейни за труднодостъпните райони.

Клиентите могат да сигнализират и да се информират 24 часа в денонощието:

ЕVN България
Телефонен център 24 часа в денонощието
0700 1 0007 – телефон при аварии
0700 1 7777 – телефон за обща информация и справки
0700 10207 – телефон за автоматична проверка на сметка
E-mail: info@evn.bg
www.evn.bg

Още новини