Начало Новини Актуално Към 16 часа всички пътища от републиканската мрежа в Старозагорска област са отворени и проходими

Към 16 часа всички пътища от републиканската мрежа в Старозагорска област са отворени и проходими

Актуално

Пътят Мъглиж - Гурково вече е отворен задвижение при зимни условия. Продължава да важи ограничението за тежкотоварните автомобили - да се движат с вериги по пътя Стара Загора – Казанлък и двата старопланинските прохода. Пътна полиция апелира към водачите да се съобразяват с интензивните промени в пътната обстановка и да предвиждат възможността за снегонавявания и заледявания на мократа и заснежена настилка.

При навлизане в заснежен и заледен участък да не употребяват спирачки, а да намаляват скоростта с помощта на двигателя, като не изключват от скорост, да увеличат значително дистанцията от автомобила пред тях и да не предприемат изпреварвания, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Стара Загора. Преди да предприемат пътуване се осведомяват предварително за прогнозата за времето и за пътната обстановка и да се погрижат автомобилът да бъде оборудван за движение в зимни условия – с изправна отоплителна система и светлинна сигнализация, с подходящи гуми, вериги против сняг и работещо устройство за почистване на предното стъкло. Да осигурят достатъчно гориво, в случай, че им се наложи дълго и бавно пътуване в колона.
Да не спират и да не се движат в аварийното лента за да осигурят достъп на автомобилите на полиция, пожарна и пътнопочистващите машини. Да не  изпреварват пътнопочистващата техника, да се движат с разумна скорост и да спазват указанията на контролните органи.
По пътищата в областта ще има засилено активно полицейско присъствие през цялото денонощие. Ще се извършват засилени проверки  и в населените места и ще се налагат строги санкции на грубите нарушители на закона.

 

Още новини