Начало Новини Актуално Към 11.00 часа на 14 декември всички пътища в Старозагорска област са почистени и проходими

Към 11.00 часа на 14 декември всички пътища в Старозагорска област са почистени и проходими

Актуално

Около 9.30 часа днес бе нормализирано движението по път І-5, който бе затворен в периода заради заледяване на пътната настилка. В момента пътят е почистен и опесъчен и движението на автомобилите по него е без ограничения, при зимни условия. На прохода Шипка е облачно, без валежи. Видимостта е добра. Пътните настилки са заснежени, почистени и опесъчени.

Продължава да важи ограничението за преминаване през прохода на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета, за всички останали МПС движението през Шипка е без ограничения, при зимни условия, съобщиха от прсцентъра на ОД на МВР - Стара Загора.
На Прохода на Републиката е облачно. Пътните настилки са заснежени, почистени и опесъчени. Видимостта е добра. Движението е без ограничения, при зимни условия. На автомагистрала Тракия пътните настилки са мокри и обработени. Видимостта е добра. Движението е без ограничения, при зимни условия.
В останалата част на областта е преобладава облачно време, без валежи. Пътните настилки са мокри, а в район на Шипка – почистени и опесъчени. Навсякъде видимостта е добра. Движението е без ограничения.
Пътна полиция апелира към водачите да се съобразяват с интензивните промени в пътната обстановка.  Преди да предприемат пътуване се осведомяват предварително за прогнозата за времето и за пътната обстановка и да се погрижат автомобилът да бъде оборудван за движение в зимни условия –с подходящи гуми, вериги против сняг, с изправна отоплителна система и светлинна сигнализация  и работещо устройство за почистване на предното стъкло. Тъй като анализа на аварийността през последните дни показа, че един от основните фактори за настъпилите пътни инциденти е движението на МПС с летни гуми и с износени грайфери, на служителите, осъществяващи пътен контрол е разпоредено да извършват системни проверки на състоянието на гумите, в това число – и на товарните автомобили.  
По пътищата в областта ще има засилено активно полицейско присъствие през цялото денонощие. Ще се извършват засилени проверки  и в населените места и ще се налагат строги санкции на грубите нарушители на закона.

Още новини