Начало Новини Актуално Кълвача Инвестмънт АД вече не искал Чинията на връх Бузлуджа

Кълвача Инвестмънт АД вече не искал Чинията на връх Бузлуджа

Актуално

Никой не ни е информирал, че с БСП е договаряна замяна на част от "Чинията" на Бузлуджа с имота на "Ресторант "Аязмото" в Стара Загора, собственост на "Кълвача Инвестмънт" АД. Това заяви директорът на "Кълвача Инвестмънт" Петър Пепелешков във връзка с изявлението на Радка Кусева от Родова фондация "Митрополит Методий Кусев", че за такава заменка са водени разговори с БСП на най-високо ниво, за което бил информиран и общинският лидер на партията в Стара Загора доц. Бойчо Биволарски.

Петър Пепелешков уточни пред вестник Старозагорски новини, че фирмата е имала желание да вземе паметника на Бузлуджа на концесия. Но това е било преди 3 – 3,5 години, когато "Чинията" не е била в толкова плачевно състояние както сега. "Тогава аз присъствах на среща със Сергей Станишев в качеството му на министър-председател и със Стефан Данаилов като министър на културата. Те обещаха, че ще разгледат нашето предложение, но до края на мандата си не ни се обадиха. Сега вече едва ли Стойчо Кълвачев ще иска да вземе "Чинията" на концесия, тъй като е напълно разграбена, а още по-малко да прави замяна с ресторант "Аязмото", каза Пепелешков.

Припомняме, че на 28 септември т.г. Министерският съвет взе решение за безвъзмездно прехвърляне на частна държавна собственост - Дом-паметника на връх Бузлуджа, в собственост на БСП. "Да им е честит на Българската социалистическа партия, както виждате ние сме в състояние да свършим нещо, което 22 години не са имали кураж те самите да го направят. Така че най-добронамерено им пожелавам да го възстановят и да го направят така, че да не е в този безобразен вид, който е в момента." Това е коментирал премиерът Бойко Борисов по време за заседанието на МС, стенограма от което беше публикувана в централна медия.

За водени разговори за заменка на част от паметника с разрушения ресторант "Аязмото" не знаеше и общинският лидер на БСП в Стара Загора доц.Бойчо Биволарски.

Досега ламариненият цирей на "Кълвача Инвестмънт" на върха на Аязмото беше обект на многобройни сесии на ОбС - Стара Загора, през последните 9 години. Срещу ресторанта Стойчо Кълвачев искаше неравностойни имоти, в ущърб на общината и така до ден-днешен проблемът остана неразрешен.
"Стана ли кмет, аз мисля, че мога да намеря точното решение, за да върна върха на Аязмото на старозагорци, разбира се, в много разговори със съответната страна", съобщи за медията ни кандидатът за кмет от БСП доц.Биволарски. Но тъй като много бързаше за среща, не успяхме да го попитаме - ЗАЩО ТОВА НЕ СЕ СЛУЧИ, ДОКАТО БЕШЕ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК, ЧЕ И ЗАМ.-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОбС - СТАРА ЗАГОРА, от РМД-приватизацията на ресторант Аязмото през 2002 г. до сега?

Йовка Великова, собственик на вестник Старозагорски новини: Останалото е популизъм, г-н Биволарски. Ако Вие сте имали желанието да намерите "точното решение", защо не го направихте като общински съветник, дал клетва пред старозагорци, че ще работите за благото на Стара Загора?

Още новини