Начало Новини Актуално Как през 2011 г. фирмите могат да финансират растежа си чрез европейски програми

Как през 2011 г. фирмите могат да финансират растежа си чрез европейски програми

Актуално
списание Мениджър Пловдив

Списание Мениджър организира Трети бизнес форум Растеж след кризата. Кое ще придвижи икономическия растеж в България, как бизнесът може да финансира инвестиционните си планове през 2011 г., какво се предвижда за следващия програмен период на еврофондовете и развитието на електронно правителство са основните теми на традиционния годишен форум за бизнеса, организиран от списание Мениджър в Пловдив.

Форумът ще се проведе в Новотел Пловдив на 24 юни от 14 часа.

Входът за участие на представители на бизнеса от региона на Пловдив и Южна България е свободен, като е необходима само предварителна регистрация чрез свободен текст на електронна поща forum@manager.bg или телефон 02/ 983 1305.

Тази година акцентът ще бъде върху растежа на икономиката и бизнеса след кризата.
Участниците във форума ще имат възможност да дискутират по темите въпроси, които ги интересуват с експертите Георги Стоев от Индъстри Уоч, Светла Костадинова от Институт за пазарна икономика, Стоян Таблов от ПроКредитБанк,  Кристина Цветанска от ЕЛАНА Инвестмънт, Петър Рахнев и Александър Александров от Хюлет-Пакард, като в специален отделен панел ще има разговор с Томислав Дончев, Министър по управление на средствата от ЕС, който ще говори за поуките от първия програмен период на еврофондовете и плановете за следващия, както и как се развива разработването на електронно правителство.

Относно възможностите за финансиране на растежа на българския бизнес чрез европейските програми тази година, Кристина Цветанска, изпълнителен директор на ЕЛАНА Инвестмънт, ще поясни по какви схеми за какво може да се кандидатства през 2011 г., за да реализират фирмите инвестиционните си планове, както и ще отговаря на въпроси и ще даде съвети за най-често срещани проблеми и грешки на кандидатите.  Най-широко възможности се предоставят по ОП „Конкурентоспособност“, за която специално г-жа Цветанска ще обясни как безпрепятствено да се постигне модернизация на предприятието или въвеждане на системи за управление и др. възможности.  
Трети бизнес форум „Растеж след кризата“ се провежда на 24 юни 2011 г., петък, от 14 ч. в зала „Париж“ на Новотел Пловдив, в Пловдив.

* * *

За Кристина Цветанска
Кристина Цветанска е изпълнителен директор и член на Съвета на директорите на ЕЛАНА Инвестмънт, 12-годишна консултанска компания на бизнеса и общините в разработване и управление на проекти по европейски програми. ЕЛАНА Инвестмънт е част от една от най-големите небанкови финансови структури в страната ЕЛАНА Финансов Холдинг с 20-годишна история в областта на финансовите услуги и инвестициите.

Кристина Цветанска е консултант с 10-годишен опит в предприсъединителни  и оперативни програми на ЕС, както и в международни донорски програми. Разработвала е и е управлявала проекти на български производители и международен бизнес по ОП «Конкурентоспособност», Програма за развитие на селските райони, ОП «Регионално развитие», ОП «Околна среда», САПАРД, ФАР и редица международни програми. Познава в дълбочина българската индустрия и селското стопанство.

Преди да се присъедини към екипа на ЕЛАНА Инвестмънт, има 7-годишен опит като финансист в банковия сектор. Завършила е специалност „Банково дело” в УНСС.

Г-жа Цветанска е заместник-председател на Българската асоциация на консултантите по европейски програми (БАКЕП), като консултантската компания е сред учредителите на асоциацията. Като представител на БАКЕП, Кристина Цветанска участва при подготовката на  предложения и анализи за подобряване на функционирането на програмите. Член е на Постоянна работна група към Комитет за наблюдение по Приоритетна ос 3 „Подобряване на качеството на живот и разнообразяване на възможностите за заетост в селските райони“ на ПРСР на Постоянна работна Група към Комитет за наблюдение по Приоритетна ос 1  „Развитие на икономика, базирана на знанието, и иновационни дейности“ на ОП „Конкурентоспособност“. Член на Комитет „Европейски политики“ в Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).

 

Още новини