Начало Новини Актуално Как да влезем на румънския пазар на потребителски стоки

Как да влезем на румънския пазар на потребителски стоки

Актуално
1Untitled210318Често допусканите грешки и полезни практики ще бъдат дискутирани на форума в подкрепа на български компании-производители
На 27 март 2018 г. от 10.00 часа, в Хотел Експо - гр. София, ще се проведе второто издание на форума. Темата тази година е СТЪПКИ ЗА НАВЛИЗАНЕ НА РУМЪНСКИЯ ПАЗАР НА ПОТРЕБИТЕЛСКИ СТОКИ. Организатор е Българо-румънска търговско-промишлена палата (БРТПП).
Събитието е продължение на работната среща-дискусия, която палатата проведе през месец май миналата година в град Русе. Над 30 български производители на храни и напитки споделиха своя опит - успешен или неуспешен, при работа с търговските вериги в северната ни съседка. 
Румънският пазар предоставя редица възможности за българските храни, напитки, козметика и др. Същевременно остава трудно достъпен за българските стоки, независимо от географската близост.По време на предстоящата дискусия участниците ще имат възможност да зададат конкретни въпроси и да получат практическа информация по теми, свързани с реализирането на успешни продажби. Ще бъдат споделени полезни стъпки за работа с търговските вериги и намирането на подходящи дистрибутори.
Специалните гости на дискусията, които ще представят картината на румънския пазар и ще отговорят на конкретните въпроси, са двама румънски партньори на БРТПП:
  • Г-н Мариус Калуян, управител на фирма Vektor Marktforschung SRL – най-динамичната румънска компания. Тя разполага с пълна картина на румънския пазар на бързо оборотни стоки, благодарение на систематичните проучвания и анализи на търговските обекти в цялата страна.
  • Г-н Дан Робу, бивш търговски директор в две водещи български компании, успешно наложили се на румънския пазар. Към момента е съдружник в българо-румънска търговска компания, чиито продажби през румънските търговски вериги се утрояват само за една година.
Сред потвърдилите участници във форума са представители на български компании, които успешно навлизат на румънския пазар.
Регистрацията вече е отворена на следния адрес: http://www.brcci.eu/navlizane-ro-fmcg-pazar
За информация и потвърждение на участие:
ел. поща: events@brcci.eu
тел.: 082/507 606;
моб.: 0879 517 027
Лице за контакт: Искрена Великова
Българо-румънска търговско-промишлена палата (БРТПП) е трансгранична бизнес-асоциация, създадена за осъществяване на търговско партньорство, бизнес контакти и информационен обмен между фирмите от двете съседни държави. Палатата работи успешно в подкрепа на бизнеса от създаването си през 2003 г. и в нея към момента членуват над сто български и румънски компании от секторите индустрия, транспорт, туризъм, търговия и услуги, с интерес за развитие на бизнеса си на българския и/или румънския пазар.

Още новини